Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 ovos de codorniz
- 50 g vinagre
- Água q.b. p/ cozer
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 60 g filetes de anchova, em óleo
- 1000 g feijão-branco cozido, escorrido
- 50 g azeite
- ½ lima, só a raspa
- ½ limão (raspa e sumo)
- ½ toranja (raspa e sumo)
- 1 c. sopa de folhas de tomilho-limão
- 10 g mostarda
- 20 g vinagre de sidra
- 250 g alface romana cortada em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1439.5 kJ / 344.1 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 422.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costeleta de vaca com batatas e coleslaw de brócolos e manga
2 Std. 30 Min
Frango picante com batatas e molho de coentros
4h 30min
Salada de maçã espiralizada com molho de limão - TM6
Brak ocen
Manteiga aerada
Brak ocen
Framboesa Spritz
Brak ocen
Salada de noodles vietnamita -TM6
Brak ocen
Rolinhos de verão vegetarianos - TM6
1 Std.
Tortilha de batata a vapor -TM6
Brak ocen
Travessa de fruta com molho de limão e mel -TM5
Brak ocen
Feijoada tradicional
13h 25 min
Legumes recheados
1h 20min
Vazia no forno com molho picante
4h 20min