Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cedro candito, a pezzi
- 30 g di scorza di arancia candita, a pezzi
- 50 g di gocce di cioccolato fondente, a pezzi
- 300 g di miele millefiori + q.b.
- 1 pizzico di cannella in polvere
- burro q.b.
- 150 g di mandorle con la pelle (o un misto di mandorle pelate e con la pelle a piacere) + q.b.
- 30 g di pinoli + q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
230
g di mostarda bolognese
lub 230 g di confettura di mele cotogne - 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 75 g di Marsala secco
- frutta candita mista a pezzetti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1519.2 kJ / 363.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 218.3 mg
Alternatywne przepisy
Ripieno per torta di mele
45 min.
Berlingozzo
50 min.
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1h
Monte bianco
1h 5 min.
Calzone dolce di ricotta
1 Std. 40 Min
Focaccia dolce
45 min.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min.
Crème brûlée portoghese
30min
Amor polenta
1h 5 min.
Crostata d'inverno alle castagne
1hod. 50min
Plumcake con liquore all'uovo
1h 10 min.
Crema Bimby ® al limone
45 min.