Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cedro candito, a pezzi
- 30 g di scorza di arancia candita, a pezzi
- 50 g di gocce di cioccolato fondente, a pezzi
- 300 g di miele millefiori + q.b.
- 1 pizzico di cannella in polvere
- burro q.b.
- 150 g di mandorle con la pelle (o un misto di mandorle pelate e con la pelle a piacere) + q.b.
- 30 g di pinoli + q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
230
g di mostarda bolognese
lub 230 g di confettura di mele cotogne - 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 75 g di Marsala secco
- frutta candita mista a pezzetti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1519.2 kJ / 363.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 218.3 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4 Std. 25 Min
Bussolai di Burano
2h
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30min
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Castagnole al forno (senza glutine)
45min
Confettura di uva fragola
50 Min
Zuppa inglese ciocco-caffè
50 Min
Pasta biscotto (senza glutine)
1 Std.
Tagliatelle al ragù di coniglio
1 Std.
Liquore all'anice stellato
337 Std.
Ciambella romagnola
1 Std.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.