![Yoghurt Bread Yoghurt Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E2C5426E-681B-4E2F-BEEB-7B39FC5ABEDE/Derivates/B9FECBB7-A1DF-4565-B18A-FC067A6B0580.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g water
- 10 g sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 200 g plain yoghurt
- 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Milk Bread
2h 20min
Milk bread
2h 20min
White Finger Rolls
3h 30min
Olive Bread Rolls
2h
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2 godz. 25 min
Rye Bread Rolls
4h
Walnut Bread
2h 45min
Sandwich bread
3klst
Curry Bread Rolls
2h 10min
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45min
Classic Wholemeal
2h 40min