Wersje kompatybilne
Coconut vanilla sorbet with magic chocolate topping
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g unsweetened coconut water
Magic chocolate topping
- 100 g dairy free dark chocolate, broken into pieces
- 50 g coconut oil
Coconut vanilla sorbet
- 80 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- 150 g coconut cream, plus extra, if needed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 116.7 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 6.9 mg
Alternatywne przepisy
Hot chocolate
10min
Fruit ice cream
10min
Peanut butter and cookie ice cream
13h 15min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40min
Mint choc chip ice cream
4 godz. 15 min
Chocolate shake
4h 20min
Quick blueberry ice cream
5min
No-bake coffee cake
7h 30min
Gluten free lamingtons
1h 30min
Cheesecakes in jars
4 Std.
Pancake and fruit kebabs
1h
Gluten free waffles with maple bacon
1h