![Barbecue sauce Barbecue sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46414c11-031a-4905-ba65-7de5ac1848f0/Derivates/449288fb-4eaa-422f-bd71-1710d6342940.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 800 g ripe tomatoes, room temperature and cut into halves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 50 g balsamic vinegar
- 100 g bourbon (see Tips)
- 60 g pitted dates
- 80 g dark brown sugar
- 40 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 6 - 8 drops Tabasco® sauce, to taste
- 1 tsp ground paprika (see Tips)
- 1 ½ tsp mustard powder
- 1 tsp ground roasted wattleseed (optional - see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5073.5 kJ / 1207.9 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 171.7 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.2 g
- Błonnik
- 29.3 g
- Sód
- 3213.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10min
Orange Campari marmalade
1h 35 phút
Plum and cherry paste
5h 15min
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4 Std. 35 Min
Caesar salad dressing
10min
Tomato ketchup
1 godz. 10 min
Umami paste
5min
Gluten free barbecue sauce
50 min
Traditional cocktail sauce
5min
Diane sauce
20 Min
Mixed berry jam
50 min
Tomato paste
2 Std. 20 Min