Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 2 EL Kakao
Dunkles Biskuit
- 6 Eier
- 150 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 50 g neutrales Öl
- 2 EL Rum
Topfencreme
- 7 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Rum
- 150 g Feinkristallzucker
- 500 g Magertopfen
Schokoladenglasur
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 40 g Kokosfett, fest (z. B. Ceres)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2087 kJ / 498 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Biskuit
1 godz. 50 min
Liebesgedicht
5h 30min
Etagentorte
7h
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30 min
Kleine Charlotte
4h 50min
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5h 20 min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Schneewittchentorte
5 godz.
Bananenschnitten
3 Std.