Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 100 g Mandeln
- 25 g Butter
- 550 g Milch
- 1 Ei
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 25 g Speisestärke
- 1 Prise Salz
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut und abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1860 kJ / 444 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Grießpudding
30 min
Erdbeermousse
4h 15min
Nektarinen-Trifle
20min
Walnusssoufflé
1 Std. 15 Min
Cappuccino-Traum
3h 30min
Apfel-Quark-Trifle
1h 30min
Bilbao - Goxua
2h 30min
Joghurt-Kokos-Creme
20min
Eierlikörmousse
8h 30min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min
Apfel-Streusel-Creme
1 Std. 15 Min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 Std.