Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di fegatini di pollo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di vin santo
- 50 g di brodo vegetale (opzionale)
- 30 fette di pane tipo toscano
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 20 g di pasta di acciughe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Crostini con crema di milza
1h
Trippa alla fiorentina
1h 15 min
Pan co' Santi
7 godz.
Pici all'aglione
1h 25min
Lampredotto
1 godz. 20 min
Schiacciata con l'uva
2小时
Peposo toscano
1小时 30 分钟
Schiacciata fiorentina
50 分钟
Pappa al pomodoro
35min
Paté di fegatini
30 分钟
Pappa al pomodoro con stracciatella
45min
Castagnaccio
1h