Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 30 mesi)
- 250 g di latte
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 1 tuorlo
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8h 20 min
Fonduta svizzera
20 Min
Fonduta di formaggio
20 Min
Soufflé al Castelmagno
55 min
Crema di patate con polpo
1 Std.
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 Min
Crema al Parmigiano Reggiano
10 min
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9h
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1h 30min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min