Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 30 mesi)
- 250 g di latte
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 1 tuorlo
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 Std. 20 Min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35min
Flan di carote
50min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15 min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 godz.
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45min
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Crema al Parmigiano Reggiano
10 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min
Fonduta svizzera
20 min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min