
Urządzenia i Akcesoria
Zitronentarte mit Baiserhaube
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker100 g
-
Mandeln30 g
-
Butter zum Einfetten
-
Weissmehl340 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker selbstgemacht1 ½ TL
Zitronenfüllung
-
Zucker150 g
-
Zitronenschale von 3 bis 5 Zitronen
-
Ei1
-
Eigelbe4
-
Zitronensaft von 3 bis 5 Zitronen130 g
-
Butter in Stücken100 g
Baiserhaube
-
Zucker160 g
-
Eiweisse4
-
Salz1 Prise
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
521 kcal /
2178 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria