Zitronentarte mit Baiserhaube
TM5 TM31 TM6

Zitronentarte mit Baiserhaube

4.3 (49 ocen)

Składniki

Teig

  • 100 g Zucker
  • 30 g Mandeln
  • Butter zum Einfetten
  • 340 g Weissmehl
  • 1 Ei
  • 1 Prise Salz
  • 1 ½ TL Vanillezucker selbstgemacht
    lub 1 TL natürlicher Vanilleextrakt

Zitronenfüllung

  • 150 g Zucker
  • Zitronenschale von 3 bis 5 Zitronen
  • 1 Ei
  • 4 Eigelbe
  • 130 g Zitronensaft von 3 bis 5 Zitronen
  • 100 g Butter, in Stücken

Baiserhaube

  • 160 g Zucker
  • 4 Eiweisse
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
2178 kJ / 521 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy