Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 30 g Mandeln
- Butter zum Einfetten
- 340 g Weissmehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
-
1 ½
TL Vanillezucker selbstgemacht
lub 1 TL natürlicher Vanilleextrakt
Zitronenfüllung
- 150 g Zucker
- Zitronenschale von 3 bis 5 Zitronen
- 1 Ei
- 4 Eigelbe
- 130 g Zitronensaft von 3 bis 5 Zitronen
- 100 g Butter, in Stücken
Baiserhaube
- 160 g Zucker
- 4 Eiweisse
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin
1ωρ. 15 λεπτ.
New York Cheesecake
6h 30min
Sauce béarnaise
20 dk
Vitello tonnato
25h 30 min
Mud cake
2h 30min
Schoggi-Himbeer-Croustillant
16h
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4 godz. 35 min
Apfel-Meringue-Crumble
2 godz.
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30min
Zitronen-Glace
12 Std. 30 Min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.