Zitronentarte mit Baiserhaube

Zitronentarte mit Baiserhaube

4.3 59 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Zucker
    100 g
  • Mandeln
    30 g
  • Butter zum Einfetten
  • Weissmehl
    340 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker selbstgemacht
    1 ½ TL
    1 TL natürlicher Vanilleextrakt
Zitronenfüllung
  • Zucker
    150 g
  • Zitronenschale von 3 bis 5 Zitronen
  • Ei
    1
  • Eigelbe
    4
  • Zitronensaft von 3 bis 5 Zitronen
    130 g
  • Butter in Stücken
    100 g
Baiserhaube
  • Zucker
    160 g
  • Eiweisse
    4
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 521 kcal / 2178 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...