![Kartoffel-Gnocchi Kartoffel-Gnocchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a94f682-ef98-4805-af10-607a8b69fc74/Derivates/f4247bbe-40eb-4264-a845-14ba911ad0c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Scheiben
- 1000 g Wasser
- 300 - 350 g Weissmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Ei (ca. 60 g)
- 1 ½ - 2 TL Salz, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Knöpfli
50min
Vermicelles
3h 15min
Randen-Ricotta-Gnocchi
1h 30min
Bündner-Spätzli
45 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Pastateig
1h
Berner Rösti
40min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min