![Grissini Grissini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B27270D-5D3F-4E22-BD4E-B7BA10C5435A/Derivates/FD9F854D-AB8A-4EBB-A159-B913F469AAF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Wasser
-
1
EL Gerstenmalz
lub 1 TL Zucker -
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 500 g Weizenmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 80 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr für die Schüssel
- 1 TL Salz
- 50 g Hartweizenmehl
-
1 - 2
EL Sesamsamen, alle Farben (opcjonalnie)
lub 1 - 2 EL Mohnsamen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Baguette
3h 45min
Grissini
13 Std. 40 Min
Grissini
1h 20 min
Nussgipfel
1h 40 min
Pita Brot
2h
Bürli mit Roggen
12h
Chili-Sauce süss-sauer
30 Min
Ruchbrot im Brattopf
2hod. 25min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10 min
Brezel
1klst 50 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10 min