![Patè di peperoncini Patè di peperoncini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AB6C93C-B089-42E5-A264-A19EF262D680/Derivates/0D94C2A0-EBF0-498C-A75F-5BA483D69BA7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di peperoncini piccanti rossi a metà, privati dei semi
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine piccanti
55 min
Pesche sciroppate
721h 20min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Pomodorini al naturale
1h
Limoncello
193h
Pomodori secchi sott'olio
721sa
Confettura di peperoncini piccanti
35 min
Funghetti sott'olio
721sa
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Conserva di pomodoro con olive
1 Std. 30 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Zucchine sott'olio
723h 15min