Gluten free lemon tart

Gluten free lemon tart

4.2 41 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Crust
  • blanched almonds
    30 g
  • coconut oil
    100 g
  • pure maple syrup
    90 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • coconut flour
    90 g
  • salt
    ¼ tsp
  • gluten free baking powder (see Tips)
    ½ tsp
Filling
  • unsalted butter
    110 g
  • eggs
    4
  • caster sugar
    150 g
  • lemon juice (approx. 3 lemons)
    100 g
  • orange juice (approx. 1 large orange)
    50 g
  • whipped cream to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 578.2 kcal / 2428.7 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 39.7 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 26.9 g
Sód 294.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...