Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Fleisch und Gemüse
- 300 g Hähnchenschnitzel, in Streifen (1 cm)
- 1 rote Paprika (150 g), in Streifen (1 cm)
- 1 Porreestange (ca. 200 g), in Ringen (1 cm)
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Stängel Koriander
- 1 Stückchen frischer Ingwer (ca. 10 g), in dünnen Scheiben
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 EL Sesam
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 10 g Sesamöl, geröstet
- ½ TL 5-Gewürze-Pulver
- 30 g Sojasauce
-
15
g brauner Zucker
lub 15 g Honig
Basmati-Reis
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Sesamöl, geröstet
- 900 g Wasser
- 1 TL Salz
- 300 g Basmati-Reis
- 3 EL Thai-Chili-Sauce, süß-sauer
- 4 EL Röstzwiebeln (Fertigprodukt oder selbst gemacht)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2385 kJ / 571 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefleisch mit Wasabi
2h 45min
Garam-Masala-Hähnchen
50min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1h
Curryhuhn
2 godz. 40 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Schweinefilet Asia
1h 15min
Asia-Hackbällchen mit Reis
1h
Chicken Akhni
1h 30min
Hühnchen Katsu Curry mit Reis
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Massaman Curry mit Rindfleisch
40min