Wersje kompatybilne
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miel
- 400 g de azúcar refinada
- 200 g de agua
- 200 g de guayabas, en cuartos, sin semillas
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1 pieza de anís estrella
- 1 rama de canela, a la mitad
Buñuelos
- 125 g agua
- 10 g de esencia de vainilla
- 40 g de azúcar refinada
- 20 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 1 cdita de polvo para hornear
- 360 g de harina de trigo
- 1 huevo
- aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 714 kJ / 170 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de elote
1 Std.
Pastel de tres leches con rompope
2 Std.
Tarta de requesón y canela
1 Std.
Pastel de tres leches
3u.
Mole de olla verde, arroz y tascalate TM6
1 Std.
Arroz con leche
3u.
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50 Min
Rompope de nuez
20min
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2 Std.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Champurrado
25 Min
Buñuelos de rodilla
2 Std.