Wersje kompatybilne
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buñuelos
- 2 piezas de anís estrellado
- 1 rama de canela (5 cm)
- 40 g de azúcar
- 65 g de mantequilla, sin sal
- 1 cdita de polvo para hornear
- 2 pizcas de sal fina
- 220 g de agua
- 550 g de harina
- aceite para freír
Ganache de chocolate oaxaqueño
- 150 g de chocolate oaxaqueño
- 125 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 20 g de mantequilla, sin sal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1033 kJ / 246 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buñuelos de rodilla
2h
Agua de horchata
15 Min
Rosca de reyes
3 Std.
Pan de muerto
3 Std.
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55 min
Buñuelos de viento
1 Std.
Pan de muerto
6h
Mole xiqueño
1 Std. 20 Min
Mole Negro
2h
Tamales dulces de pasas
2h
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4h 15min
Bolillos caseros
1h 40min