Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche
- 1000 gramos de leche
- 130 g de azúcar
- 120 g de azúcar morena
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
Pan de muerto
- 120 g de azúcar y la necesaria para espolvorear
- 1 cáscara de naranja, sin la parte blanca
- 200 g de leche
- 10 g de levadura seca instantánea
- 150 g de mantequilla y un poco más para barnizar
- 3 huevos
- 1 cda de agua de azahar
- 600 g de harina
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 2 piezas
- Kalorie
- 50030 kJ / 11912 kcal
- Białko
- 252 g
- Węglowodany
- 1764 g
- Tłuszcz
- 440 g
- Błonnik
- 508 g
Alternatywne przepisy
Conchas Gourmet
3h 15 min
Cuernitos
4 godz.
Enchiladas de mole rojo
1 Std.
Chipotles rellenos de plátano macho
1 Std.
Pan de muerto con cítricos
1h 40min
Buñuelos de rodilla
2h
Conchas de nuez
3h 15 min
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Mole Negro
2h
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50min
Betún de vainilla
5min
Bolillos caseros
1h 40min