Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche
- 1000 gramos de leche
- 130 g de azúcar
- 120 g de azúcar morena
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
Pan de muerto
- 120 g de azúcar y la necesaria para espolvorear
- 1 cáscara de naranja, sin la parte blanca
- 200 g de leche
- 10 g de levadura seca instantánea
- 150 g de mantequilla y un poco más para barnizar
- 3 huevos
- 1 cda de agua de azahar
- 600 g de harina
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 2 piezas
- Kalorie
- 50030 kJ / 11912 kcal
- Białko
- 252 g
- Węglowodany
- 1764 g
- Tłuszcz
- 440 g
- Błonnik
- 508 g
Alternatywne przepisy
Pan de elote
1 Std.
Pastel de chocolate con avellanas
2 godz. 40 min
Tamales guanajuatenses
2h 30 min
Arroz con leche
3h
Pan de elote
2 Std.
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50 min
Pan de naranja cristalizada
4 Std.
Pastel imposible al Varoma
6h
Conchas de nuez
3h 15min
Pay de queso
6h
Conchas Gourmet
3h 15min
Roles de canela con glaseado
2h 30 min