Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers

Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers

4.7 291 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • water for cooking pasta
  • macaroni pasta
    225 g
  • white bread quartered (approx. 25 g)
    1 slice
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    250 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • plain flour
    40 g
  • semi-skimmed milk
    340 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • chorizo diced
    100 g
  • fresh basil leaves roughly chopped
    10 g
  • preserved red peppers thinly sliced
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 734.7 kcal / 3073.9 kJ
Białko 33.3 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Sód 1028.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...