Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 225 g macaroni pasta
- 1 slice white bread, quartered (approx. 25 g)
- 250 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 340 g semi-skimmed milk
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g chorizo, diced
- 10 g fresh basil leaves, roughly chopped
- 70 g preserved red peppers, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3073.9 kJ / 734.7 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1028.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Tuna Pasta Bake
1h
Ham Hock Potato Bake
35min
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Mac 'n' Cheese
1 godz. 20 min
Lasagne bolognese
2h 30min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Shepherd's Pie
1h 40min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Toad in the Hole
1h
Chicken and Leek Pie
1 godz. 20 min