Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de callos cocidos al natural (envasados)
- 1 manita de cerdo cocida y deshuesada (opcjonalnie)
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón
- 50 g de vino blanco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 100 g de tocino entreverado curado (en tacos de 2-3 cm)
- 1 chorizo asturiano (aprox. 100 g) en rodajas
- 1 morcilla asturiana (aprox. 70 g) en rodajas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 38.49 g
- Węglowodany
- 3.21 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 0.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Callos a la asturiana (Cocción lenta)
18h 30min
Habas guisadas a la portuguesa
50 min
Pulpo de montaña
2h 30min
Lengua de ternera al vino tinto
2h 50min
Riñones al jerez
1h
Conejo al ajillo con setas
40 min
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4h
Callos con garbanzos
45 min
Callos a la madrileña
1 Std. 50 Min
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17u.
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 godz. 10 min
Arroz meloso con cigalas
45 min