Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 70 g Olivenöl
- 20 g Zitronensaft
- 10 g Honig
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 600 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in 4 Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Gegrillter Lachs mit Currysalz
30 Min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Fisch mit Olivenbröselkruste
1ωρ. 5 λεπτ.
Kumpir
1h 15min
Salat mit Steak-Streifen
35 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Feta-Oliven-Lachs mit Tomatenreis
35 Min
Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel
1h
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h