Haselnusstorte

Haselnusstorte

4.7 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

Nussboden
  • Butter zum Einfetten
  • brauner Zucker
    250 g
  • Haselnüsse
    270 g
  • Eier getrennt
    8
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser
    40 g
  • Mehl
    100 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Creme und Fertigstellung
  • weiße Gelatine
    7 Blätter
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    600 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Ei
    1
  • Wasser
    20 g
  • Rumaroma
    2 Tropfen
  • Zucker
    40 g
  • Haselnusskrokant
    60 g
  • Rum braun (ca. 60 g)
    6 EL
  • Kokosraspeln (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 534 kcal / 2234 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...