Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 250 g Wasser
- 130 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 3 TL Zucker
- 200 g Mehl
- 5 Eier (Größe M)
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Saure Sahne
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 Aprikosen-Hälften, aus der Dose, gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1408 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Vanillering
4 Std.
Liebesgedicht
5h 30 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1 Std.
Apfeltaschen
2h 40min
Nuss-Nougat-Creme-Blume
1h 35min
Lebkuchenblätter-Torte
28u. 30min
Pummelhummeltorte
5 Std.
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1h 15min
Mini-Zupf-Pizzen
1 Std. 45 Min
Charlotte Russe
3 Std.
Gulaschsuppe im Brot
2h