Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 20 g Speisestärke
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
- 200 g Milch, 1,5 % Fett
- Kondensmilch, 4 % Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 685 kJ / 164 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Johannisbeer-Schnitte
2h 30min
Apfeltaschen
2h 40min
Laugen-Schinken-Hörnchen
2h 15min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 Std. 30 Min
Quarkstrudel mit Kirschen
2h 15min
Puddingbrezel
2h 30min
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30 min.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45 min.
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Puddingschnecken
2h