Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangenböden
- 200 g Zucker
- 225 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 4 Eier
- 225 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
Baiser
- 100 g Zucker
- 3 Eiweiß
- 1 TL Lebensmittelfarbe, orange
Mangosauce
- 30 g Zucker
- 100 g Mango, reif, in Stücken
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
Orangencreme
- 200 g Zucker
- 100 g Frischkäse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 1 Kiwi, in Scheiben
- 1 Pflaume, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2172 kJ / 519 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Schokoladentorte
2h 15min
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3 Std. 15 Min
Triple Chocolate Cake
2 Std. 30 Min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Éclairs
4 Std.
Kloster-Cremetorte
12h
Weihnachtliche Cupcakes
1 Std. 20 Min
Party Cake
2 godz. 10 min
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 Std. 30 Min
Buttercreme
5 Min