Tropische Orangentorte
TM6 TM5

Tropische Orangentorte

3.1 (15 ocen)

Składniki

Orangenböden

  • 200 g Zucker
  • 225 g Butter, weich, in Stücken
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 EL geriebene Orangenschale
  • 4 Eier
  • 225 g Mehl
  • 1 Prise Salz
  • 2 TL Backpulver

Baiser

  • 100 g Zucker
  • 3 Eiweiß
  • 1 TL Lebensmittelfarbe, orange

Mangosauce

  • 30 g Zucker
  • 100 g Mango, reif, in Stücken
  • 30 g Orangensaft, frisch gepresst

Orangencreme

  • 200 g Zucker
  • 100 g Frischkäse
  • 100 g Butter, weich, in Stücken
  • 1 EL geriebene Orangenschale
  • 1 Kiwi, in Scheiben
  • 1 Pflaume, in Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2172 kJ / 519 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy