Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp
- 600 g braising steak, diced (2 cm)
- 2 Tbsp Madras curry powder
- 50 g tomato purée
- 300 g water, or enough to cover meat
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, crumbled - 2 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 982.1 kJ / 234.7 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 298.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Tikka Masala
45 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Chicken Akhni
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50 min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1h 10 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min