Beef Madras

Beef Madras

4.2 173 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    100 g
  • vegetable oil plus 2 Tbsp
    20 g
  • braising steak diced (2 cm)
    600 g
  • Madras curry powder
    2 Tbsp
  • tomato purée
    50 g
  • water or enough to cover meat
    300 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp meat stock paste, crumbled
  • lemon juice
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 234.7 kcal / 982.1 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 298.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...