Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo Gruyère, cortado em pedaços (opcjonalnie)
Massa
- 75 g manteiga, gelada, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 150 g farinha de trigo
- 75 g manteiga, cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 50 g água
Recheio
- 200 g cubos de bacon
- 4 ovos
- 50 g leite
-
100
g crème fraîche
lub 100 g creme de leite - ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Verrine de Frutas Vermelhas
Brak ocen
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Bacalhau gratinado com molho de queijos
1h 15 min
Quiche de cebola
1h 10min
Polenta
40min
Menu de Creme de legumes, Frango com molho de mostarda e Legumes a vapor
45min
Tortilhas Tex-Mex com porco desfiado
1h 20 min
Brownies
50min
Tartar de salmão
10 min
Risoto com queijo parmesão
30min
Caldo de legumes
45min