Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.5 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 fatias

Składniki

  • queijo Gruyère (opcjonalnie) cortado em pedaços
    50 g
Massa
  • manteiga gelada, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
    75 g
  • farinha de trigo
    150 g
  • manteiga cortada em pedaços
    75 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • água
    50 g
Recheio
  • cubos de bacon
    200 g
  • ovos
    4
  • leite
    50 g
  • crème fraîche
    100 g
    100 g creme de leite
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 290 kcal / 1215 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...