Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 300 g bacalhau dessalgado e sem espinhas, em lascas ou cortado em cubos de aprox. 2 cm x 2 cm
- 50 g azeite de oliva extra virgem
- 200 g creme de leite fresco
- ½ c. chá de sal marinho
- 3 ramos de cebolinha francesa
- torradas, q. b. para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 64 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Pão de chocolate
Brak ocen
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Escondidinho de carne seca
1j 55 menit
Acarajé
12h 40min
Brioche de parmesão
1h 45min
Pão sírio
1 godz. 5 min
Coalhada seca
15u. 10min
Maionese
5 min
Farinha de rosca grossa
5 min
Sopa cremosa de tomate
30min