Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
16 fatias
Składniki
-
leite30 g
-
10 g fermento biológico frescofermento biológico seco4 g
-
farinha de trigo mais q.b. para untar370 g
-
ovos grandes4
-
açúcar80 g
-
sal1 c. chá de
-
manteiga sem sal em pedaços, mais q.b. para untar170 g
-
gema de ovo levemente batido1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 fatia
Białko
4.4 g
Kalorie
846.8 kJ /
202.4 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolinhos de pizza
1 godz. 45 min
Focaccia de uva e erva doce
Brak ocen
Risoto de bacalhau
40 min
Risoto ao limone com abobrinhas no vapor
25 min
Pão de forma
1 godz. 30 min
Hot dog assado
1 godz. 20 min
Manteiga aerada
5 min
Pão de iogurte
1 godz. 20 min
Arroz de frango com caril
Brak ocen
Queijadinha
30 min
Maionese com ovos aquecidos
10 min
Brioche
8 godz.