Trancetti di cheesecake menta e cioccolato

Trancetti di cheesecake menta e cioccolato

4.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 porzioni

Składniki

Crema al formaggio
  • di zucchero
    165 g
  • uova
    2
  • di formaggio fresco spalmabile
    600 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • tuorlo
    1
Base al cioccolato
  • di burro a pezzi
    150 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    120 g
  • uova
    3
  • di zucchero grezzo di canna
    250 g
  • di olio di menta piperita per uso alimentare (vedere consigli)
    3 gocce
  • di farina tipo 00
    130 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 398 kcal / 1672 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...