銀魚莧菜羹

銀魚莧菜羹

3.4 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 人份

Składniki

  • 高湯 (魚、雞、蔬菜高湯皆可)
    200 克
  • 依高湯鹹度調整
    ¼ 茶匙
  • 莧菜 去粗梗和莖,只取葉、切段
    220 克
  • 太白粉 與20克水調勻
    2 茶匙
  • 魩仔魚
    50 克
  • 魚露
    ¼ 茶匙
  • 香油
    少許

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 7.1 g
Kalorie 496 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...