Pastel de rompope

Pastel de rompope

3.6 9 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porciones

Składniki

Merengue francés
  • 250 g de azúcar refinada
  • 6 piezas de claras de huevo
  • 1 cdita de cremor tártaro
Batido de rompope
  • 250 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 6 piezas de yemas de huevo
  • 260 g de harina
  • 5 g de polvo para hornear
  • 240 g de rompope de buena calidad
  • 5 g de saborizante de rompope (opcjonalnie)
Crema batida de rompope
  • 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 200 g de crema batida tipo chantilly
  • 1 cda de saborizante de rompope

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 106 mg
Białko 8 g
Kalorie 2241 kJ / 534 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...