Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés
- 250 g de azúcar refinada
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
Batido de rompope
- 250 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 6 piezas de yemas de huevo
- 260 g de harina
- 5 g de polvo para hornear
- 240 g de rompope, de buena calidad
- 5 g de saborizante de rompope (opcjonalnie)
Crema batida de rompope
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de crema batida, tipo chantilly
- 1 cda de saborizante de rompope
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241 kJ / 534 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas corazón
1小时
Panqué de nuez
50min
Pastel de tres leches con rompope
2 Std.
Pastel de tres leches
2 Std.
Gelatina de rompope
5j 20 menit
Fritos de manzana (Hestan Cue™)
35min
Panqué de vainilla
2 Std. 40 Min
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Galletas rápidas de nuez
25min
Besos de dama
1小时
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Pay de queso
6h