Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 8 tomates cherry cortados por la mitad
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de azúcar
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 320 g de arroz de grano largo
- 1 hoja de laurel seca
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de judías blancas y verduras
30min
Sopa de pasta y judías pintas
40min
Sopa de judías blancas y verduras
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas
35min
Lentejas con arroz
40min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Garbanzos con arroz
35min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Arroz a lo pobre
40min
Pasta con judías blancas
40min