Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Kamut
- 100 g Weizenkörner
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 200 g Weizenmehl Type 550
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag
- 350 g Paprika, rot und gelb, in Stücken (2-3 cm)
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Mozzarella, in Scheiben (2 mm), oder Caciotta
-
100
g Mettwurst, geräuchert, in Scheiben (3 mm)
lub 100 g Salsiccia, in Scheiben (3 mm) - 2 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3983 kJ / 952 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratwurst
2h
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 Std. 25 Min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1 Std. 20 Min
Fleisch-Erdnuss-Taschen
1 Std. 25 Min
Frische Tortellini Bolognese
1 Std. 50 Min
Focaccia mit Brokkoli
2 Std. 15 Min
Frühlingspizza Toni M.
6 Std. 40 Min
Reis-Mischbrot
1h 45min
Wacholdergulasch im Roggenbrötchen
2 Std. 40 Min
Kirschtaschen
1 Std. 10 Min
Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties
1h 45min
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min