Pizza mit Kamut und Mettwurst

Pizza mit Kamut und Mettwurst

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
2 Portionen

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl zum Einfetten
  • Kamut
    100 g
  • Weizenkörner
    100 g
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe, (20 g)
  • Weizenmehl Type 550
    200 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • Paprika, gemischt in Stücken (2-3 cm)
    350 g
  • natives Olivenöl
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Mozzarella in Scheiben (2 mm), oder Caciotta
    200 g
  • Mettwurst, geräuchert in Scheiben (3 mm)
    100 g
    100 g Salsiccia, in Scheiben (3 mm)
  • Thymian abgezupft
    2 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 3983 kJ / 952 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...