Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)

Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)

3.0 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    125 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
    4 TL Trockenhefe
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    2
  • Birnen festfleischig, in Würfeln (2-3 cm)
    200 g
  • Schinkenspeck, in Scheiben
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 311 kcal / 1300 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...