Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Mozzarella, in Scheiben
- 120 g Wasser
- 270 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Salz
- 80 g Ricotta
- 70 g Gorgonzola, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4852 kJ / 1158 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Kamut und Mettwurst
2 Std.
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 godz. 45 min
Knoblauchbaguettes
2 Std.
Kartoffel-Knoblauch-Tarte
1 Std. 30 Min
Mozzarella gefülltes Fladenbrot
45 Min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Rosmarin-Gebäck
2 godz. 20 min
Oliven im Knuspermantel
1 Std. 30 Min
4-Käse-Pizza
3h 50min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min