Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten Free Pastry
- unsalted butter, to grease
- 5 oz rice flour
- 2 ½ oz arrowroot flour
- 3 oz corn starch, plus extra to dust
- ¼ tsp salt
- 2 tsp xanthan gum
- 5 ½ oz unsalted butter, chilled
- 1 large egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 ½ oz water, chilled
Chicken and Pear Filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 2 oz unsalted butter
- 24 oz chicken thigh, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 2 oz water
- 2 - 3 tbsp corn starch
- 1 tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 2 oz white wine
- 5 ½ oz pear (approx. 1 pear) peeled, cored and cut into cubes (¾ in.)
- 2 oz heavy whipping cream (35% fat)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2086 kJ / 501 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Shepherd's Pie
1 godz. 15 min
Coleslaw
10 min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Cheddar Biscuits
20min
Butter Chicken
4 Std. 5 Min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1h 45min
Cheesy Veggie Squares
40min
Meatloaf
1h 20min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45min
Meat and Rice Casserole
1 godz. 15 min
Lasagna
2 godz. 30 min