Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orejitas
- 200 g de mantequilla, congelada en trozos pequeños (y un poco más)
- 200 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 90 g de agua, muy fría
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de azúcar
Coberturas de chocolate
- 60 g de aceite de girasol
- 120 g de chocolate amargo
- 120 g de chocolate con leche
- 120 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de chocolate y frambuesa
1 Std. 20 Min
Cuernitos
4h
Palitos de pan crujientes con tocino y queso
35min
Polvorones
2h
Frangipan de almendra
15 Min
Enroscaditas de cacahuate
1 Std.
Pan Griego de Pascua (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Pan de queso
2 Std. 30 Min
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4h 15min
Bolillos caseros
1h 40min
Roles de canela
2 Std. 30 Min