Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée d'anis vert en poudre
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à café de kirsch (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cœurs sablés rose
40min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Etoiles sablées aux fruits secs
2 godz. 30 min
Pain d'épices
1 godz. 15 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Biscuits aux épices et au miel
3h 40 min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
Sablés nantais
2h 40min
Cookies aux pépites de chocolat blanc et noir
30 min
Biscuit roulé
1h 50min