Sablés d'antan

Sablés d'antan

4.1 85 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
80 portions

Składniki

  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • le zeste d'une orange non traitée
  • 125 g de sucre en poudre
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 65 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 1 pincée d'anis vert en poudre
  • 125 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 15 g d'eau de fleur d'oranger
  • 1 c. à café de kirsch (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 37 kcal / 155 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...