Urządzenia i Akcesoria
Revithia (chickpea soup)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
olive oil50 g
-
dried chickpeas soaked overnight, rinsed and drained250 g
-
water1350 g
-
salt2 tsp
-
chilled water250 g
-
plain flour30 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
820.6 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1054.3 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Italian chicken and couscous salad with chickpea soup
1 godz. 10 min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6 godz. 5 min
Lentil hotpot
12 godz. 45 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50 min
Peas with ham
30 min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min