Revithia (chickpea soup)
TM6 TM5 TM31

Revithia (chickpea soup)

2.6 (21 ocen)

Składniki

  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
  • 50 g olive oil
  • 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed and drained
  • 1350 g water
  • 2 tsp salt
  • 250 g chilled water
  • 30 g plain flour
  • 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
  • 2 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1054.3 kJ / 251 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
27.2 g
Tłuszcz
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
4.5 g
Sód
820.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy