![Revithia (chickpea soup) Revithia (chickpea soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4AABFF86-5908-4AD2-8746-D33B72F8E4CA/Derivates/343F0EEE-A232-4038-91DD-2B7DFC3B0D87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed and drained
- 1350 g water
- 2 tsp salt
- 250 g chilled water
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054.3 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 820.6 mg
Alternatywne przepisy
Spanish green lentil and chorizo soup
12klst 45 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20u. 15min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Vanilla cashew yoghurt
24h 15min
Baked falafel kofta
Brak ocen
Bulghur and lentil soup
1hod.
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 godz. 25 min
Lentil hotpot
12klst 45 min
Slow cooked chickpeas (TM5)
26h 5min
White zucchini and cannellini bean soup
25 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1hod. 15min
Tomato and red lentil soup
30min