![Chocolate custard mille feuille Chocolate custard mille feuille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/358C9178-5BE8-41FE-AB67-F00BFBB2F05F/Derivates/54AE8276-7742-49CA-9FB5-EFA64508AE0D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry cream
- 50 g cornflour
- 20 g caster sugar
- 220 g full cream milk
- 20 g unsalted butter
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g dark chocolate, broken into pieces
Puff pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into pieces
- ½ tsp sea salt
- 2 tsp lemon juice
- 100 g water, chilled
Assembly
- icing sugar, for dusting
- 50 g fresh raspberries, (approx. 12)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2390.5 kJ / 569.2 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 232.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate pudding
6h 30min
Chocolate sauce
20min
Profiteroles
2 godz.
Choux pastry
2 godz.
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4h 55min
Banoffee tartlets
1h 45min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Butterscotch sauce
10 min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Portuguese-style custard tarts
40 min