Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g massa tipo penne
- 35 g azeite
-
80
g chalota
lub 150 g cebola cortada em pedaços - 100 g tomate seco
- 700 g peito de frango cortado em pedaços pequenos
-
½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub ½ cubo caldo de galinha - 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2774.6 kJ / 663.1 kcal
- Białko
- 44.9 g
- Węglowodany
- 74.7 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 686.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Frango guisado com cogumelos
30min
Frango com brócolos e pimentos
35 min
Salada de penne com pepino e atum
50 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Esparguete com frango
40 min
Penne de frango caprese
35 min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Penne com atum
30min
Penne com carne picada
45min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 min
Laços com carne picada e linguiça
45min