Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- 600 gramů hrušek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- citrónová šťáva, z půlky citrónu
- 15 gramů citrónové kůry, strouhané (z cca 1 bio citrónu)
- 4 meruňky, sušené
- 100 gramů cukru krupice, nebo dle chuti
- 150 gramů vody
- 100 gramů červeného vína
- 1 skořice, celá
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 710 kJ / 169 kcal
- Białko
- 0.89 g
- Węglowodany
- 45.45 g
- Tłuszcz
- 0.86 g
- Błonnik
- 2.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Restované houby (300 gramů)
25 min
Lahůdková rybí pomazánka
5min
Jablečná omáčka
20min
Restovaná cuketa (200 gramů)
20min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25 min
Pesto z medvědího česneku s dýňovými semínky
10 Min
Karamelový puding
10 Min
Buchty s uzeným masem
1 godz. 30 min
Restovaná cibule s chilli
20min
Kompot a lá staré časy
40 min
Krupicové noky
45 min
Sladká rýže
1 Std.