Hruškovo-jablečný kompot s červeným vínem

Hruškovo-jablečný kompot s červeným vínem

4.8 14 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcí

Składniki

  • 400 gramů jablek oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
  • 600 gramů hrušek oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • 15 gramů citrónové kůry, strouhané (z cca 1 bio citrónu)
  • 4 meruňky, sušené
  • 100 gramů cukru krupice nebo dle chuti
  • 150 gramů vody
  • 100 gramů červeného vína
  • 1 skořice, celá

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 0.89 g
Kalorie 710 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 0.86 g
Błonnik 2.92 g
Węglowodany 45.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...