Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rozkvas (den předem)
- 1 polévková lžíce žitného kvásku
- 160 gramů chlebové žitné mouky
- 160 gramů vody
Těsto
- 370 gramů hladké špaldové mouky
- 200 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce chlebového koření
- Wartości odżywcze
- na 900 gramů
- Kalorie
- 7721 kJ / 1845.4 kcal
- Białko
- 72.6 g
- Węglowodany
- 388.3 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 60.8 g
- Sód
- 4705.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchty s povidly
2 Std. 20 Min
Rychlý chléb
50 min
Máslo
5 min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2 Std. 20 Min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Pohankové nudle (bez lepku)
35 min
Brynzové halušky
55min
Ječná mouka
5 min
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Celozrnné špaldové housky
35 min
Kváskový chléb
16h 30min