Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rozkvas (den předem)
- 1 polévková lžíce žitného kvásku
- 160 gramů chlebové žitné mouky
- 160 gramů vody
Těsto
- 370 gramů hladké špaldové mouky
- 200 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce chlebového koření
- Wartości odżywcze
- na 900 gramů
- Kalorie
- 7721 kJ / 1845.4 kcal
- Białko
- 72.6 g
- Węglowodany
- 388.3 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 60.8 g
- Sód
- 4705.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Máslo
5min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Veganský čedar z kešu
3 Std. 10 Min
Tortilly z celozrnné mouky
1 Std.
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2h 20min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Kváskový chléb
16h 30min
Mandlovo-bylinkové bagetky
35 Min
Italská ciabatta
4h 30 min
Tahini
25min
Portugalský chléb (Pão de água)
3 Std. 30 Min