Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Zwiebeln (ca.150 g), halbiert
- 220 g Zucker
- 125 g Rotweinessig
- 185 g Wasser
- 4 Stängel Rosmarin (ca. 10 cm), Nadeln abgezupft
- 1 Zimtstange
- 10 schwarze Pfefferkörner
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - ¼ TL Muskat, gemahlen
- 340 g Cranberrys, getrocknet
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3922 kJ / 936 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 227 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Chutney
1 Std.
Bacon-Konfitüre
25min
Birnen-Chutney
50 Min
Aprikosen-Ketchup
45 Min
Feigensenf
1 Std.
Schalottenconfit mit Portwein
1h 10min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Senf, indisch
15min
Apfel-Cranberry-Chutney
45 Min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 Std.
Feigen-Chutney
40 Min
Persisches Pesto
5min