Wersje kompatybilne
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salted toffee sauce
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g treacle
- 150 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches sea salt
Sticky date puddings
- 150 g pitted dates
- 680 g water
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 40 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 80 g dark brown sugar
- 150 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 1 egg
- 100 g pecan nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753.5 kJ / 419.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 232.7 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1h 15 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
JJ's curry powder
30 min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Paris–Brest with praline cream
26h
Easy citrus pie
1h
Thirty second whole orange cake
1h 15 min
Milo® mousse
1h 5 min
Traditional sausage rolls
50 min
Better banana cake
45 min