![Quince paste Quince paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ade0cc50-3148-412d-95b2-1f3bc6ed35ef/Derivates/26b6c52c-f12e-490e-a3b9-4e085ee4748b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g quinces (approx. 4), peeled, cored and cut into pieces (3 cm)
- 1 lemon ; 2 strips of peel (4 cm) and approx. 40 g juice
- 100 g water
- 500 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 323.5 kJ / 77 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Lemon curd (TM6)
15 Min
Plum and cherry paste
5h 15 min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5 min
Lemon delicious
1h 5 min
Plum paste
1h
Apple and ginger paste
6h 15min
Lemon or lime butter
15 Min
Citrus marmalade
2h 20 min
Quick beetroot relish
40min
Date and nut loaf
1h 20min