Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g azeite q.b. p/ pincelar
- 200 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 50 g queijo parmesão
- 250 g queijo-creme
- Legumes variados cortados em rodelas e palitos p/ decorar
- Azeitonas pretas s/ caroço q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Nuggets de peru
30min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Maçã espiralizada desidratada com chocolate - TM5
Brak ocen
Macarons com creme de lavanda
5 Std. 20 Min
Croquetes de atum
1h 30min
Enrolados mistos
1h 25min
Ovo estrelado
40 Min
Brioches divertidos
1 Std.
Molho de cacau
20min
Bolachas de chocolate
30min
Piza de restos
4 Std. 40 Min
Leite com chocolate
10 Min