Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g avelã torrada, mais q.b. picada p/ polvilhar
- 20 g amêndoa torrada s/ pele
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 30 g farinha tipo 55
- 1 ovo
- 15 g açúcar amarelo
- 45 g leite
- ½ laranja (raspa e sumo)
- 20 g chocolate (2 quadrados aprox.)
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1612 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarão com molho cocktail
30min
Cassata de avelã e chocolate
8 godz.
Macarons com creme de lavanda
5h 20 min.
Pintainhos
35min
Mostarda de vinho tinto
12 godz.
Éclaires salgados
1h 30min
Pequeno-almoço com compota de morangos e chia
8 godz.
Piza de espargos e ervilhas com ovo estrelado
40min
Peras a vapor com massa folhada
1h
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30min
Tarteletes de morango
1h 15min
Bolachas ovo da Páscoa
1h 30min