Mango-Puten-Hirsotto

Mango-Puten-Hirsotto

3.3 189 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln (ca. 140 g), halbiert
    2
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    2
  • Olivenöl
    40 g
  • Butter
    40 g
  • Hirse
    250 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kurkuma, gemahlen
    1 - 2 EL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¼ TL
  • Koriander, gemahlen
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Putenbrust, ohne Haut in Stücken (1 cm)
    400 g
  • Mango, reif nur Fruchtfleisch (ca. 250 g), in Stücken (2 cm)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 2382 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...